Bestillingen sendes innen 1-3 dager - Gratis frakt over 399 kr

Nordens ledende forlag spesialisert på kart og bøker for friluftsliv

Calazo Förlag startet som et ganske ambisiøst hobbyprosjekt for å kartlegge Sveriges beste toppturer en vinter for snart 20 år siden. Litt flaks med været og mye «stå på vilje» resulterte i at vi kunne gi ut Sveriges første bok om skibestigning høsten 2004. Mottakelsen var mye bedre enn vi noen gang våget å håpe på, og i løpet av kort tid skrev vi flere bøker om både naturen rundt Stockholm, Sveriges beste terrengsykkelturer og en kokebok for friluftsliv. Ideen om et forlag med fullt fokus på friluftsliv var født. I dag har rundt 70 forfattere sluttet seg til oss, og vi har gitt ut over 100 forskjellige boktitler med emneknaggen friluftsliv.

MTB_Calazo_The_Founders

Calazo Förlag ble grunnlagt av Jonas Sundvall (til venstre) og Fredrik Hjelmstedt (til høyre).

Siden 2010 har vi også gitt ut kart for et aktivt friluftsliv. Vi har utviklet over 200 forskjellige kart i Sverige, Norge, Finland og Danmark. Felles for alle de nordiske landene er at inntil for rundt 10 år siden hadde statlige etater i hvert land monopol på å publisere friluftlivskart. Felles er at disse monopolene ble solgt til en privat aktør i hvert land som dermed klarte å opprettholde monopolposisjonen. Dette har dessverre betydd dyrer kart og dårlige initiativ rundt produktutvikling. Derfor ser innholdet i turkartene på markedet i dag fortsatt ut som da de ble utviklet på 1960- og 70-tallet. Dette er noe vi i Calazo jobber med å endre.

Bedre innhold med ny teknologi

De siste årene har det dukket opp en rekke ulike tekniske nyvinninger som gjør det mulig å forbedre innholdet i tur- og friluftslivskartene. Den viktigste faktoren i dette arbeidet har vært laserskanning fra lufta – både fra fly, droner og satellitter. Med hjelp av luftskanningen framtrer naturdetaljer, bratt terreng, breer og elver mye bedre og tydeligere enn tidligere. Skygge er også lagt på, for å få fram kupert terreng på en mer naturlig måte. Gjennom å studere satellitt- og flybilder, har vi fått statistikk over hvor folk beveger seg, og slik framskaffet solid informasjon for å lage nøyaktige kart bl.a. over de mest brukte stiene.

Bedre turkart til bedre pris

Gjennom produktutvikling av nye kart og unikt kartmateriale har vi lykkes med å endre kartmarkedene i Sverige, Finland og Danmark. Nå er ambisjonen vår å forbedre kartene i Norge på samme måte. Målet er kort og godt bedre turkart til bedre pris. Vi kan snakke lenge om hvordan man kan bruke tilgjengelig teknologi etc. for å utvikle bedre turkart. Hvis du er interessert, kan du fordype deg i temaet her. Vi trenger ikke å snakke om prisen. Det er bare å sammenligne.

Hjelp oss å lage bedre kart

Moderne kart er basert på informasjon fra mange forskjellige kilder og ikke bare en offisiell database. Målet vårt er å samarbeide med lokale representanter i områdene der vi utvikler kart. Det kan være lokale turlag, turistorganisasjoner og andre personer med god lokalkunnskap. Innholdet i alle kart endres hele tiden. Jo oftere materialet oppdateres, jo bedre. Vi prøver å oppdatere kartene våre så hyppig som mulig. Mange justeres årlig, andre ca. hvert andre år.

Hjelp oss til å bli bedre. Fortell oss om kart vi bør lage,  og ikke nøl med å ta kontakt om du finner feil og mangler i eksisterende kart. Kontakt oss her.

 

Produktet er lagt til i handlekurven din